i 'M NOT AFRAiD TO KEEP ON LiViNG

Alla inlägg under augusti 2012

Av Jennifer Olsson - 10 augusti 2012 02:15

Snart är det dags för mig att färga och klippa håret igen och jag tror jag har bestämt mig även om jag fortfarande är en aning osäker. Ni som inte känner mig sen innan, eller har missat det på facebook så har jag skrivit en status där jag bad om tips gällande hur jag ska färga håret och så skrev jag flera anledningar till varför jag vill byta hår färg igen.
Jag är född blond men när jag var runt 9 så tonade jag håret svart och enligt paketet skulle man få tillbaka sin gamla hårfärg efter några veckor men istället så fick jag en svart/mörkbrun utväxt  och håret bestämde sig liksom för att byta färg. Jag färgade håret i en svart färg med blå nyanser och sedan svart igen och efter det ville jag ha brunt hår och sen ville jag bli blond så jag blekte det hemma men det blev inte nå bra alls så jag satt upp det och tog på mig en mössa och mamma och jag åkte till olika frisörer men ingen hade tid men på ett ställe tipsade de om en brun färg med vissa pigment som skulle dölja den fula färgen som blev efter blekningen så jag blev brun hårig igen. Efter det beställde jag tid och sakta men säkert blev håret blont.
Men det finns flera olika anledningar att jag inte längre vill, och kan vara blond:

  • Det är dyrt
  • Jag är allergisk och får utslag i hårbotten och på öronen och så tål jag inte heller den starka doften.
  • Det tar lång tid med färgningen
  • Ful utväxt

Om jag färgar håret svart med rosa underhår slipper jag färga det svarta, och underhåret kan man gå flera veckor med utan att det ser förjävligt ut, jag får inte samma utslag av rosa färg då den är mildare och inte heller har samma starka doft - samma med svart.

Det blir billigare, det tar inte lika lång tid, man får inge utväxt som SYNS och med dessa anledningar känns det som jag kan acceptera att jag inte längre är naturligt blond, utan jag är svart hårig och enligt fördomar om olika hårfärger passar det mig bättre(haha) och dessutom har mina ögonbryn blivit svarta också :o Så det passar bättre..
Ska jag köra på det? Rosa och svart alltså. Det är mina favorit färger, men jag är född blond och jag saknade det första gången.. Osäker och snart är det dags :'s

Av Jennifer Olsson - 9 augusti 2012 23:18

Hej!

Efter jag bytt om till rid kläder så fick jag åka med pappa till hans jobb och sen gå därifrån så jag satte på musik och gick till Cavvaleri på stan, men de öppnade 2 så jag gick och köpte dricka, energidricka och breadstix för jag hade inte ätit någon frukost. Sen gick jag in på apoteket, men jag gick igen för det var jätte mycket folk och min buss gick om några minuter och jag skulle hämta ett recept men jag ändrade mig och gick in igen för jag hade allergi problem, det kliade, irriterade och rann i näsan och ögonen och min nässpray är slut och jag hittar inte den andra (det var två stycken i förpackningen) och valde att ta kvart över bussen i stället. Jag tog en nummer lapp och satt mig. Jag hade 89 och det var på 78 när jag kom in x)
Medans jag väntade frågade jag om hjälp gällande åksjuka mediciner för jag blir jätte enkelt åksjuk och jag har inte haft något innan och jag ska snart ta bussen till stockholm och åka ålandsfärja så det kan vara bra att ha.
Jag har fått prova tuggummin när vi åkte på klassresa i mellanstadiet för en tjej hade med sig och jag höll på att kräkas så jag fick en av henne.. (eeeeew) Och de hjälpte så jag har köpt sådana ^^
Sen var det äntligen min tur så jag visa mitt id kort, hon hämta medicinen och jag betalde båda. Då var det 10 minuter till bussen gick så jag satt och vänta i biblioteket för jag behövde lugn och ro för jag mådde inget bra alls.
Jag hade kraftig huvudvärk, yrsel, illamående, trötthet, kliande och irriterande ögon och näsa(mina ögon var helt röda..)


Jag tog lite nässpray och sedan kändes det lite bättre så jag gick till bussen, drack lite och tog ut min plånnbok och sen kom bussen. Jag satte mig långt fram, och började spela unicorn dash och jag hade hörlurar och när vi kom till resecentrum skulle vi byta buss och jag märkte ingenting men sen fatta jag när de bredvid reste sig och gick, och då tog jag ur hörlurarna och busschaffören sa det igen till mig xP *pinsamt*
Sen på andra bussen när jag skulle av tröck jag för tidigt, så bussen stanna på fel och jag fick säga till att jag tröck fel och ska av på nästa x) Det kommer typ röda hus i början av båda och jag hade inga glasögon på mig så jag visste inte vilken hållplats vi var på.. x) *ännu mer pinsamt*
Sen klev jag av bussen och gick till stallet, jag har astma och det blev jätte jobbigt att gå så mycket för jag mådde inge bra alls men när jag väl kom till stallet och kunde sätta mig ner och vila lite och äta några breadstix och dricka en energidricka så kändes det mycket bättre så jag kunde byta skor och sen bära ner sadel, träns, hjälm, väst, ryktlåda, schaps och ridspö.


Sen gick jag äntligen och hämtade sötaste ponnyn i hela universum! Jag saknar henne jätte mycket om jag inte är i stallet på två dagar ska ni veta! Tracy ♥<3
Det är en sak som har varit lite jobbigt nu i några månader som precis börjat blivit bra igen och det är att jag har blivit sparkad av en häst för ganska många månader sen dock men jag fick en skada på låret där jag blev träffad som gjorde att jag inte kunde böja benet i mer än 90 grader på flera månader och jag kunde inte rida, vara med på idrotten eller ens gå.


Jag minns hur fruktansvärt jävla ont det gjorde och när jag kommit hem och tagit mig upp till övervåningen och lagt mig i soffan så gav pappa mig en alvedon och när jag lyckades somna så vaknade jag senare för att gå på toa, innan efter jag fick alvedonen gick det helt okej men nu när effekten hade försvunnit började jag gråta och skrika av minsta lilla rörelse. Jag har ALDRIG haft så jävla ont i hela mitt liv och det slutade med flera läkarbesök, besök hos skolsyster så hon kunde hjälpa mig att tvätta och plåstra om såret under skoltid (när jag väl kunde gå för jag kunde som sagt inte böja benet på länge och vi har alla lektioner en eller två våningar upp opch trapper gjorde det as ont att gå i) och tider hos sjukgymnasten.
Och kanske borde jag ha gått i terapi också.. Jag har inte vågat gått ut eller hämtat in hästar först nu. Nu vågar jag äntligen bara gå in och hämta Tracy fast alla hästar står i öppningen(det gjorde de idag) igen och det gjorde dem när jag blev sparkad. Det är samma hästar som går i hagen nu som när jag blev sparkad och självklart har jag inte vågat alls, först nu. Jag tycker jag förtjänar all creeds jag kan få, för det har vart jobbigt men nu är jag tillbaks igen!
Och det bästa med det här är att jag har insett att jag INTE ska be om hjälp, och tack till er som vägrat hjälpa till utan er så hade jag aldrig försökt själv(fucking morons). 
En annan sak som har med det ovan nämnda att göra är att Tracy har vart jobbig och sitta upp på.
Hon går runt, backar, går åt sidan och fjantar sig och då har jag tagit den lätta utvägen och bett någon hålla i henne och hållt emot på sadeln men jag har insett att jag måste lösa mina problem på egen hand. Om jag alltid måste ha någon som ska hjälpa mig, vad händer om jag är ensam i stallet och måste klara mig själv?
Det är bättre att jobba med det själv och bygga upp självförtroendet. Jag klarar det själv :D
De senaste två gångerna har hon krånglat lite, i kanske i en minut, inte ens det 30 sekunder och sedan utan större problem har jag enkelt kunna suttit upp. Jag har bett om hjälp i 2 år. Och under dem åren har jag kanske suttit upp på egen hand 10 gånger. Jag är ingen nybörjare, klart jag måste klara av en sådan enkel, simpel sak på egen hand.
Nu är det nog med det, jag ska få henne att stå helt stilla! :)
Jag känner att det är påväg att lösa sig, ingen framgång utan hinder!

Jag red sedan ut med en kompis, jag känner inte henne sådär jätte bra men jag ser henne ändå som en kompis :D, och vi skrittade först en kanske lång bit och försökte mest få de små idioterna att gå, både Tracy och hästen hon red är löjliga och ska hålla på att inte gå frammåt. Men det brukar hjälpa om man inte håller henne hårt i munnen, manar och skänklar på frammåt och håller lugnet och pratar lite med henne och ger henne beröm och bekräftelse när hon faktiskt vill gå ^^
Sen travade vi ganska mycket, och skritta såklart i branta backar och tog små pauser men det var lite som att rida fram i skogen typ, för vi galoppera och trava av i paddocken sen. Efter vi gjort det skrittade vi av runt hagarna och sen tog vi av dem sakerna och hängde sadlarna i sadelkammaren och sen tog vi med en hink och tränsen så vi kunde tvätta av betten och fylla på mat till Tracy. Hon fick jäääääääätte mycket mat, men hon är super smal, trots att hon går i en sommar hage. Har hon mask kanske? :o

Sen hängde vi in tränsen i sadelkammaren, gick till Jessica lite och jag frågade några saker och sen gav maten till Tracy, hon typ blev helt till sig när hon såg maten. Hon blev typ helt galen x)
Jag borstade lite, tog och borsta benen lite noggrannare(även om det inte känns så vettigt när det har regnat och är lerigt så måste det göras såklart. Tracy ska vara reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen :D )
När jag borstat klart så lämnade jag henne ifred och hjälpte en tjej att ta med en häst till en annan sommarhage och när jag kom tillbaka packade jag och min kompis hö till hästarna och gick ut med Tracy och Shakira(de går i samma hage :)) och ställde maten utanför. Sen gick vi tillbaka, hon skulle åka med sin mamma och jag skulle ta bussen så vi sa hej då och jag skyndade mig och bytte skor och packa ner allt i väskan för det var 25 min till bussen skulle komma och när jag går i min vanliga takt tar det typ 20-30 minuter. men nu tog det typ 15 minuter. Jag sprang lite för på min mobil såg det ut som det stod 16:58 men den var 16:48 (jag har en upplås skärm med vit text och min bakgrund var svart/grå/vit så det syndes jätte dåligt och skärmen är paj :'s Btw, GoLocker är ett jätte bra sätt att få sin mobil ännu mer personlig :D), jag såg det sen när jag tog fram mobilen vid busshållplatsen.. x) Jag orkade typ bara springa 20 meter, det känns jääääätte bra <- sarkasm. Jag hatar astma helvetet så jag är glad att jag inte var sen på riktigt.
Det var 10 min kvar när jag kom dit :'s Jag satte mig ner och vänta, mobilen var typ död så jag läste i några broshyrer om allergier och åksjuka som jag tog på apoteket för att lära mig mer.
När jag kom hem med bussen så åkte jag, pappa och Zarah(lillasyster, hon är 3 :3) till stan för vi skulle egentligen till granngården. Jag ville köpa några saker till Tracy och pappa skulle ha en sak till fåglarna men de stängde 6 och klockan var typ 10 i när vi äntligen kom iväg så vi åkte till macken, pappa köpte typ snus eller något och sen åkte vi till McDonalds. Jag tog en McWrap utan tomat, Zarah fick ett Happy Meal och pappa köpte en hamburgare till sig själv som lukta bajs. Jag hjälpte Zarah på toa medans vi vänta på maten och sen åkta vi hem och åt. Efter jag ätit klart somnade jag, jag har vart sjukt slut hela dagen och jag har extremt ont i ryggen.. Jag sov 2½ h och nu sitter jag här och skriver. Jag har ätit en varma koppen, tagit min medicin och kollat på andra avenyn (:

Nu ska jag försöka somna om och kanske läsa i boken jag låna. Har fortfarande bara läst en sida och i vanliga fall brukar jag kasta mig över böcker och läsa ut den på första dagen om jag har två timmar över x)

Av Jennifer Olsson - 9 augusti 2012 10:17

Godmorgon!
Jag hade jätte svårt att sova, även fast jag var jätte trött :/ Jag somnade runt 6 på morgonen.. Pappa väckte mig för vi ska ju göra några ärenden, köpa några saker och sen får jag skjuts till stallet :D

Nu har jag tagit morgon medicinen och ätit lite som ger energi så får jag äta när jag kommer hem eller om jag köper något på vägen(men det är svårt som vegan). Jag ät jäääääätte trött och det kliar i näsan och det rinner i ögonen >.< Jag vill typ lägga mig och sova x) Är väl bara att ta nässpray och ögondroppar! =)

Om det blir som jag planerat så blir det jätte roligt idag i stallet, eller det blir det i alla fall :) Tracy! <3 Jag ska åka tidigare, vi skulle komma till 13:00 ungefär men jag vill spendera lite tid med Tracy innan och borsta ordentligt ^^

Nu ska jag ta på mig ridbyxor, byta tröja och åka med pappa till stan ^^ Han ska köpa virke, en ny skål åt våra parakiter och jag ska köpa några saker till Tracy som jag vill ha/behöver.
Vet inte om jag ska köpa ett nytt schabrak men jag behöver en borste och en ny ryktsten ^^ Och så har jag tänkt köpa en ny grimma till henne :) En blå blir det då för jag har 3 röda och 1 lila. Eller så blir det en neongul med reflex för jag verkligen älskar den ^^ Någon vill jag köpa i alla fall :D

Ser fram emot den här dagen även fast jag personligen inte känner mig helt frisk, men det är mina allergier som ska vara jobbiga för det kliar i näsan och ögonen, jag får ont i huvudet och det gör ont i magen. Jag har ätit tomat fast jag inte tål det, och så tror jag att det är pollenallergi, gjorde ju tester igår men tar allergimediciner så det ska hjälpa :'s

Min arm ser jätte läskig ut O: Hon som tog blodprovet faila ordentligt för det ska väl inte vara typ uppsvällt, ömt och blått med rött på vissa ställen? :o

Aja, nog med klagomål nu! :) Dags att byta om! :)
Ha det bra, och kom gärna in igen! ^^

Av Jennifer Olsson - 8 augusti 2012 23:12

Hej!
Jag sitter här med en kopp te, och boken jag lånade på  biblioteket ^^ Jag har inte hunnit att läsa något än, men så fort jag druckit upp tet, satt mobilen på laddning och borstat tänderna är det dags att tända läslampan och läsa tills jag somnar :)
Jag älskar att läsa men jag har inte läst något sen i juni, ovanligt för att vara jag..

Jag är jätte trött, har ont i magen och huvudet och känner mig dålig men det är nog för att det var jobbigt hos läkaren.. Jag är rädd för nålar och blod, så jag blir alltid dåsig efter blodprov och sprutor, och jag har vart nervös mer eller mindre sen jag fick pappret om tiden och igår kände jag mig ju också febrig och sådär.. Hoppas jag inte börjar bli sjuk igen för jag har massvis med saker jag vill göra innan sommaren är över :D

Jag ser verkligen fram emot morgon dagen :D Det ska bli jätte roligt :D
Först ska jag åka med pappa och handla några saker och göra några ärenden och sen är det dags att åka till stallet :D Jag saknar stallet - speciellt  och mest Tracy  efter två dagar<3 Jag har henne måndagar, torsdagar, fredagar och helget så jag har inte henne på tisdagar och onsdagar så det blir 2 dar borta ifrån henne i veckan. vissa dagar behöver man väl vila, men jag saknar henne alltid lika mycket! <3
Tracy - min älskade foderhäst jag har varit foder på i två år! <3
Imorgon ska jag rida ut med en kompis, det ska bli roligt :D Det var lääänge sedan jag red ut nu :) I alla fall var det någon vecka sedan, jag försöker rida ut en gång i veckan nu när det är sommar :D
Idag har jag köpt en blåspray, jag har ingen egen och Tracy får små sår hela tiden. Hon blir inseksbiten, biten av de andra hästarna i hagen, sparkad, trampar fel, slår i, slår sig på stenar och så vidare så det är riktigt bra att ha så det inte kommer insekter och lera i såret. Bakterier gör sår infekterat, det kan bli svåra skador i längden trots att såren är små så jag sköter alla sår så gott jag kan. Hon är häst, så man kan ju inte få henne att sluta rulla sig i lera och sådana saker, men det gör hon väldigt sällan ändå men på hovarna är det ofta lera. Speciellt på våren och hösten såklart och om hon har sår blir det ju väldigt lätt smutsigt var än såret sitter så jag borstar alltid noga och tvättar såren. Jag har själv haft ett sår efter en spark som jag fick för flera månader sedan och muskeln och såret blev infekterad och det var INTE skönt kan jag lätt säga så med den erfarenheten och en annan med en kanin som blev väldigt sjuk tar jag hand om alla sår, som om de vore en meter långt och 5 centimeter djupt för det kan bli allvarligt. Det bör man tänka på, både sina egna sår, medmänniskors skador och djurs. Tvätta och plåstra om sår så gott det går! :) Det tänker väl folk på antar jag, men om ni inte gör det. Kom ihåg det! 

Jag köpte även en glansspray så nu är det dags att göra henne riktigt fin och sortera ut svansen och manen ordentligt, det förtjänar min älsklings häst :D <3 Vi ska rida ut runt 13, men jag ska till stallet runt 10-11 för att hinna borsta länge :D Jag får dåligt samvete om jag borstar av henne snabbt och slarvigt, så jag borstar av henne noga - ALLTID trots jag är sen eller har en buss att passa ^^
Nu ska jag ta och göra det jag skrev tidigare,
Ta hand om er och sov gott! :)

Av Jennifer Olsson - 8 augusti 2012 16:06

Jag är äntligen hemma efter läkar besöket :) Fixar mat, det blir tacos :D Det förtjänar man va?


När pappa släppte av mig gick jag och låna en bok för jag var tidig, sen fick jag göra spirometri direkt när jag kom dit. Jobbigt är det för det är så svårt liksom.
Läkaren kolla på värderna och under.tiden kollade jag på tv. Det var OS i hoppning och det är alltid lika roligt och inspirerande! :))
Sen fick jag komma in och då prata vi lite. Det ser bättre ut och det följer den normala kurvan någorlunda men det är fortfarande långsamt så jag ska öka dosen av medicinen till 3ggr per dag och så ska jag blåsa igen i höst. Jag fick göra ett blodprov också, det är blått och gör jätte ont :(( Jag är rädd för nålar. Bild nedanför.
Hela armen gör ont :((
Anledningen är för att jag ska se vad jag är allergisk emot. Hoppas inte det är djur, då vet jag inte vad jag gör..
Dåsig, trött, hungrig och har ont men annars är det bra.
Grattis syrran! Dags att äta nu, ha det bra :))

Gilla gärna ^^

LUCY♥

  LUCY Hon förtjänar en plats på min blogg! Älsklingen  

THiS iS ME

SKRiV GÄRNA =)

Något du undrar? Fråga (:

1 besvarad fråga

KATEGORiER

iNLÄGG

English speaking? Translate here!

ARKiV

KALENDER

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2012 >>>

STATiSTiK

Letar du något? Sök här!


Ovido - Quiz & Flashcards